Villa Casa

2020

Villa Casa


Built on a wide block, Villa Casa’s frontage is a geometric showcase which blends sharp edges with curvature, a signature that flows through the home.

Fundamentally a family home designed to suit the vibe of the Salter Point area, Villa Casa’s main living spaces are located on the ground floor. At the rear is a spacious living/kitchen/dining/alfresco area, a free-form space where the curvature theme is continued in the home’s timber boutique cabinetry. Curves recur throughout the lighting, mirrors, curtains and décor to both levels – a softening feature in a sizeable build.

The alfresco is essentially an additional room of the house complete with an outdoor kitchen. Accessible via sliding stacker doors which seamlessly integrate it into the space, the home offers views from this area to a beautifully simplistic outdoor pool set against a concrete wall with a feature outdoor shower.

A separate home theatre is the ideal space to escape as a family unit or solo, and sits off the entry. Also on the ground floor is an opulent guest suite – designed to incorporate luxe trimmings with extended family and friends in mind.

The upstairs plays host to the main bedroom zone, with the master to the front making the most of Swan River views courtesy of a sprawling balcony, and offering a great deal of separation from the minor bedrooms to the rear.

The ensuite to the master is reminiscent of a hotel suite, with expansive mirrors, his and her showers and basins and a freestanding bathtub in which to soak away daily stresses.

The minor bedrooms are impressive in their own right, with ample space for occupants and consideration made for those who need to study.